Chceš tetovanie? Toto všetko by si mal predtým zvážiť!

Tetovanie je v dnešnej dobe mimoriadne obľúbené, a to najmä v mladom veku. Pravdepodobne si už aj ty premýšľal nad tým, čo by si si dal vytetovať. Myslieť by si však mal aj na všetky potrebné záležitosti, ktoré by bolo dobré zvážiť ešte predtým, ako s tetovaním budeš súhlasiť.

V súčasnosti sa vraví, že nám na svete vyrastá generácia budúcich potetovaných dedkov a babičiek. Nuž, niečo na tom pravdy asi aj bude. To, že túžiš po tetovaní je normálne a pochopiteľné. Si však stopercentne rozhodnutý, že ideš do toho?

Motív si dobre premysli

Túžiš po tetovaní, no stále nemáš premyslené, čo si chceš dať vytetovať? Pravdepodobne ide len o spontánny nápad a mal by si s tým ešte počkať. V prvom rade totiž ide o to, aby si si motív poriadne premyslel, a to kľudne aj niekoľko rokov vopred.

Počítaj s tým, že tetovanie je už navždy. Samozrejme, v dnešnej dobe sa dá odstrániť pomocou lasera, avšak ide o veľmi finančne nákladný úkon. Preto si dobre premysli, či si dáš vytetovať napríklad meno svojho partnera, s ktorým si zatiaľ len pár týždňov.

Chcel by si námet na svoje prvé tetovanie? Ak ťa čaká tetovanie prvýkrát v živote, pravdepodobne by si uvítal akúkoľvek inšpiráciu. Práve preto si môžeš na tomto odkaze pozrieť 20 tipov na prvé a zároveň jemné tetovanie.

Výber tatéra je dôležitý

Určite si nechceš vybrať tatérske štúdio, kde si domov odnesieš maximálne infekciu z tetovania. Tatéra si je potrebné vyberať skutočne dôkladne. Dbaj na predošlé recenzie zákazníkov, skúsenosti tatéra či jeho štýl tetovania, čo je veľmi dôležité. Okrem iného, vo väčšine prípadov je tiež rozhodujúca cena, ktorú by si si mal vopred dôkladne premyslieť.

Praktický tip: Neboj sa za tatérom vycestovať aj ďalej ako v okolí svojho mesta. Ak vieš o tom, že je naozaj kvalitný, určite sa oplatí kvôli dobrému tetovaniu precestovať aj niekoľko kilometrov. Je to totiž na celý život.

Počítaj s bolesťou

Ak sa rozhodneš dať tetovať, mal by si počítať s bolesťou. Všetko však záleží od miesta, kde sa rozhodneš dať tetovanie. Nejde však o žiadnu bolesť, ktorá by sa nedala zniesť. Závisí to aj od tvojho prahu bolesti, ktorý sa u ľudí odlišuje.

Za najviac bolestivé miesta sa považujú práve tie, kde je kosť tesne pod kožou, a to v oblasti zápästia, krku či rebier. Nemysli si však, že v ostatných častiach to je prechádzka ružovou záhradou. Ak by sme ti však mali odporučiť miesto na prvé tetovanie, za najmenej bolestivé časti v oblasti chrbta, stehna, ramena a predlaktia.

V prípade, že si už rozhodnutý, že sa tetovať dáš, určite by si si mal ešte raz premyslieť motív, výber tatéra, a tiež to, či zvládneš prijať určitú dávku bolesti. Ak si však odhodlaný, rozhodne ti v tom nič nezabráni. Držíme ti palce a prajeme ti nech všetko zvládneš bez problémov a s tým správnym tatérom!

Vytvorenie tejto stránky bolo podporené z dotačnej schémy Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014-2021, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Ďakujeme.